македонски » марати   Чистење на куќата


18 [осумнаесет]

Чистење на куќата

-

१८ [अठरा]
18 [Aṭharā]

घराची स्वच्छता
gharācī svacchatā

18 [осумнаесет]

Чистење на куќата

-

१८ [अठरा]
18 [Aṭharā]

घराची स्वच्छता
gharācī svacchatā

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиमराठी
Денес е сабота. आज श----- आ--.
ā-- ś------- ā--.
Денес ние имаме време. आज आ-------- व-- आ--.
Ā-- ā----------- v--- ā--.
Денес ние ќе го чистиме станот. आज आ---- घ- स----- क-- आ---.
Ā-- ā--- g---- s------ k----- ā----.
   
Јас ја чистам бањата. मी स------ स----- क-- आ--.
M- s--------- s------ k----- ā--.
Мажот ми ја мие колата. मा-- प-- ग--- ध-- आ---.
M---- p--- g--- d---- ā----.
Децата ги чистат велосипедите. मु-- स----- स----- क-- आ---.
M--- s------- s------ k----- ā----.
   
Баба ги полева цвеќињата. आज- झ------ प--- घ--- आ--.
Ā-- j------- p--- g------ ā--.
Децата ја раскреваат детската соба. मु-- म------ ख--- स----- क-- आ---.
M--- m------- k---- s------ k----- ā----.
Мажот ми ја раскрева неговата работна маса. मा-- प-- त------ क----- ट--- आ---- ठ--- आ---.
M---- p--- t------ k----- ṭ----- ā------ ṭ------ ā----.
   
Јас ги ставам алиштата во машината за перење алишта. मी व----- म-------- ध------- क--- घ--- आ--.
M- v------ m----------- d------- k----- g------ ā--.
Јас ги закачувам алиштата. मी ध------ क--- ट---- आ--.
M- d-------- k----- ṭ------ ā--.
Јас ги пеглам алиштата. मी क-------- इ------ क-- आ--.
M- k--------- i---- k----- ā--.
   
Прозорците се извалкани. खि----- घ-- झ----- आ---.
K------- g---- j----- ā----.
Подот е извалкан. फर-- घ-- झ--- आ--.
P------ g---- j---- ā--.
Садовите се извалкани. भा--------- घ-- झ--- आ---.
B----------- g---- j---- ā----.
   
Кој ги чисти прозорците? खि----- क-- ध-- आ--?
K------- k--- d---- ā--?
Кој всмукува прашина? वे-------- क-- क-- आ--?
V--------- k--- k----- ā--?
Кој ги мие садовите? बश- क-- ध-- आ--?
B--- k--- d---- ā--?