македонски » марати   Фамилија


2 [два]

Фамилија

-

+ २ [दोन]2 [Dōna]

+ कुटुंबीयkuṭumbīya

2 [два]

Фамилија

-

२ [दोन]
2 [Dōna]

कुटुंबीय
kuṭumbīya

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиमराठी
дедо आज---
ā---ā
+
баба आज-
ā-ī
+
тој и таа तो आ-- त-
t- ā-- tī
+
   
татко वड--
v----a
+
мајка आई
ā-ī
+
тој и таа तो आ-- त-
t- ā-- tī
+
   
син मु---
m----ā
+
ќерка मु---
m----ī
+
тој и таа तो आ-- त-
t- ā-- tī
+
   
брат भा-
b---ū
+
сестра बह--
b----a
+
тој и таа तो आ-- त-
t- ā-- tī
+
   
чичко का-- / म---
k---/ m--ā
+
тетка का-- / म---
k---/ m--ī
+
тој и таа तो आ-- त-
t- ā-- tī
+
   
Ние сме една фамилија. आम--- ए- क----- आ---.
ā--- ē-- k------ ā----.
+
Фамилијата не е мала. कु---- ल--- न---.
K------ l----- n---.
+
Фамилијата е голема. कु---- म--- आ--.
K------ m---- ā--.
+