македонски » марати   Мал разговор 1


20 [дваесет]

Мал разговор 1

-

+ २० [वीस]20 [Vīsa]

+ गप्पा १gappā 1

20 [дваесет]

Мал разговор 1

-

२० [वीस]
20 [Vīsa]

गप्पा १
gappā 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиमराठी
Раскомотете се! आर---- ब--.
ā------ b---.
+
Чувствувајте се како дома! आप--- घ- स---.
Ā------ g---- s-----.
+
Што сакате да се напиете? आप- क-- प----?
Ā---- k--- p-----?
+
   
Сакате ли музика? आप------ स---- आ---- क-?
Ā------- s------ ā------ k-?
+
Јас ја сакам класичната музика. मल- श-------- स---- आ----.
M--- ś------- s------ ā------.
+
Еве ги моите CD – а. ह्-- म----- स--- आ---.
H-- m----- s--- ā----.
+
   
Свирите ли на некој инструмент? आप- क---- व---- व----- क-?
Ā---- k----- v---- v------- k-?
+
Еве ја мојата гитара. हे म--- ग---- आ--.
H- m---- g----- ā--.
+
Сакате ли да пеете? आप------ ग--- ग---- आ---- क-?
Ā------- g--- g----- ā------ k-?
+
   
Имате ли деца? आप------ म--- आ--- क-?
Ā------- m--- ā---- k-?
+
Имате ли куче? आप------- क----- आ-- क-?
Ā--------- k---- ā-- k-?
+
Имате ли мачка? आप------- म---- आ-- क-?
Ā--------- m------- ā-- k-?
+
   
Еве ги моите книги. ही म--- प------ आ---.
H- m---- p------ ā----.
+
Јас сега ја читам оваа книга. मी स---- ह- प----- व--- आ--.
M- s----- h- p------ v----- ā--.
+
Што сакате да читате? आप------ क-- व------ आ----?
Ā------- k--- v------- ā------?
+
   
Сакате ли да одите на концерт? आप------ स---- म------ ज---- आ---- क-?
Ā------- s------ m--------- j----- ā------ k-?
+
Сакате ли да одите во театар? आप------ न--- प----- / न----- ज---- आ---- क-?
Ā------- n----- p-------/ n------- j----- ā------ k-?
+
Сакате ли да одите на опера? आप------ स--------- ज---- आ---- क-?
Ā------- s---------- j----- ā------ k-?
+