македонски » марати   Во хотел – пристигнување


27 [дваесет и седум]

Во хотел – пристигнување

-

+ २७ [सत्तावीस]27 [Sattāvīsa]

+ हाटेलमध्ये – आगमनhāṭēlamadhyē – āgamana

27 [дваесет и седум]

Во хотел – пристигнување

-

२७ [सत्तावीस]
27 [Sattāvīsa]

हाटेलमध्ये – आगमन
hāṭēlamadhyē – āgamana

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиमराठी
Имате ли една слободна соба? आप------- ख--- र----- आ-- क-?
ā--------- k---- r----- ā-- k-?
+
Јас резервирав една соба. मी ए- ख--- आ------ क--- आ--.
M- ē-- k---- ā------- k--- ā--.
+
Моето презиме е Милер. मा-- न-- म----- आ--.
M---- n--- m------ ā--.
+
   
Ми треба една еднокреветна соба. मल- ए- ब-- अ----- ख--- ह-- आ--.
M--- ē-- b--- a------ k---- h--- ā--.
+
Ми треба една двокреветна соба. मल- ए- ड------ अ----- ख--- ह-- आ--.
M--- ē-- ḍ---------- a------ k---- h--- ā--.
+
Колку чини собата за една вечер? एक- र--------- ख----- भ--- क---?
Ē-- r--------- k------ b---- k---?
+
   
Јас би сакал / сакала една соба со бања. मल- ट------ स-- अ----- ख--- ह-- आ--.
M--- ṭ---------- s--- a------ k---- h--- ā--.
+
Јас би сакал / сакала една соба со туш. मल- श----- स-- अ----- ख--- ह-- आ--.
M--- ś------- s--- a------ k---- h--- ā--.
+
Можам ли да ја погледнам собата? मी ख--- प--- श--- / श--- क-?
M- k---- p--- ś-----/ ś----- k-?
+
   
Има ли овде гаража? इथ- ग---- आ-- क-?
I--- g----- ā-- k-?
+
Има ли овде сеф? इथ- त----- आ-- क-?
I--- t----- ā-- k-?
+
Има ли овде факс? इथ- फ---- म--- आ-- क-?
I--- p----- m----- ā-- k-?
+
   
Добро, ќе ја земам собата. ठी- आ--. म- ख--- घ---. / घ---.
Ṭ---- ā--. M- k---- g----. / G----.
+
Еве ги клучевите. ह्-- क-------.
H-- k-----.
+
Еве го мојот багаж. हे म--- स----.
H- m---- s-----.
+
   
Во колку часот е појадокот? आप- न------- क--- व---- द---?
Ā---- n------- k--- v----- d---?
+
Во колку часот е ручекот? आप- द------ ज--- क--- व---- द---?
Ā---- d------- j----- k--- v----- d---?
+
Во колку часот е вечерата? आप- र------- ज--- क--- व---- द---?
Ā---- r------ j----- k--- v----- d---?
+