македонски » марати   Запознавање


3 [три]

Запознавање

-

+ ३ [तीन]3 [Tīna]

+ परिचय, ओळखparicaya, ōḷakha

3 [три]

Запознавање

-

३ [तीन]
3 [Tīna]

परिचय, ओळख
paricaya, ōḷakha

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиमराठी
Здраво! नम------
n--------!
+
Добар ден! नम------
N--------!
+
Како си? आप- क-- आ---?
Ā---- k--- ā----?
+
   
Доаѓате ли од Европа? आप- य------- आ-- / आ---- आ--- क-?
Ā---- y--------- ā--/ ā--- ā---- k-?
+
Доаѓате ли од Америка? आप- अ--------- आ-- / आ---- आ--- क-?
Ā---- a---------- ā--/ ā--- ā---- k-?
+
Доаѓате ли од Азија? आप- आ------- आ-- / आ---- आ--- क-?
Ā---- ā-------- ā--/ ā--- ā---- k-?
+
   
Во кој хотел живеете? आप- क------ ह--------- र----- / र------- आ---?
Ā---- k------ h----------- r-----/ r------ ā----?
+
Колку долго сте веќе овде? आप------ इ-- य--- क--- द--- झ---?
Ā------- i--- y----- k--- d----- j----?
+
Колку долго останувате? आप- इ-- क--- द--- र-----?
Ā---- i--- k--- d----- r-------?
+
   
Ви се допаѓа ли овде? आप------ इ-- आ---- क-?
Ā------- i--- ā------ k-?
+
Дали сте овде на одмор? आप- इ-- स--------- आ-- / आ---- आ--- क-?
Ā---- i--- s--------- ā--/ ā--- ā---- k-?
+
Посетете ме! कृ--- आ-- क----- य--- म-- भ----
K------ ā---- k-------- y----- m--- b----!
+
   
Еве ја мојата адреса. हा म--- प---- आ--.
H- m---- p---- ā--.
+
Ќе се видиме ли утре? आप- ए-------- उ---- भ--- य- क-?
Ā---- ē--------- u--- b---- y- k-?
+
Жал ми е, имам веќе нешто испланирано. मा- क--- म- अ----- क--- क-------- ठ----- आ---.
M---- k---- m- a-------- k--- k--------- ṭ-------- ā----.
+
   
Чао! बर- आ--- य--- आ---
B---- ā--- Y--- ā--!
+
Довидување! नम------ य--- आ--- भ----- प------
N--------- Y--- ā--- B------ p----!
+
До наскоро! लव--- भ--- य--
L--------- b---- y-!
+