македонски » марати   Во ресторан 2


30 [триесет]

Во ресторан 2

-

+ ३० [तीस]30 [Tīsa]

+ उपाहारगृहात २upāhāragr̥hāta 2

30 [триесет]

Во ресторан 2

-

३० [तीस]
30 [Tīsa]

उपाहारगृहात २
upāhāragr̥hāta 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиमराठी
Еден сок од јаболко, молам. कृ--- ए- स-------- र- आ--.
k------ ē-- s------------- r--- ā--.
+
Една лимонада, молам. कृ--- ए- ल-------- आ--.
K------ ē-- l-------- ā--.
+
Еден сок од домати, молам. कृ--- ए- ट------- र- आ--.
K------ ē-- ṭ------- r--- ā--.
+
   
Јас би сакал / сакала една чаша црвено вино. मल- ए- ग---- र-- व--- प-----.
M--- ē-- g---- r--- v----- p-----.
+
Јас би сакал / сакала една чаша бело вино. मल- ए- ग---- व----- व--- प-----.
M--- ē-- g---- v------ v----- p-----.
+
Јас би сакал / сакала едно шише шампањско. मल- श-------- ए- ब---- प-----.
M--- ś-------- ē-- b----- p-----.
+
   
Сакаш ли риба? तु-- म--- आ----- क-?
T--- m--- ā-------- k-?
+
Сакаш ли говедско месо? तु-- ग----- आ---- क-?
T--- g------ ā------ k-?
+
Сакаш ли свинско месо? तु-- ड------ म--- आ---- क-?
T--- ḍ------- m---- ā------ k-?
+
   
Јас би сакал / сакала нешто без месо. मल- क------ म--------- प-----.
M--- k------- m---------- p-----.
+
Јас би сакал / сакала една чинија со зеленчук. मल- क--- म---- भ----- प------.
M--- k--- m---- b----- p-------.
+
Јас би сакал / сакала нешто, што не трае долго. जा--- व-- ल----- न--- अ-- क------ म-- प-----.
J---- v--- l------- n--- a-- k------- m--- p-----.
+
   
Го сакате ли ова со ориз? त्-- स--- आ------- भ-- ह-- आ-- क-?
T-- s----- ā------- b---- h--- ā-- k-?
+
Го сакате ли ова со тестенини? त्-- स--- आ------- प----- ह-- आ-- क-?
T-- s----- ā------- p---- h--- ā-- k-?
+
Го сакате ли ова со компири? त्-- स--- आ------- त- ब---- ह-- आ--- क-?
T-- s----- ā------- t- b----- h--- ā---- k-?
+
   
Ова не ми е вкусно. मल- य--- च- आ---- न---.
M--- y--- c--- ā------ n---.
+
Јадењето е студено. जे-- थ-- आ--.
J----- t----- ā--.
+
Јас ова не го нарачав. हे (प-----) म- म------ न-----.
H- (p-------) m- m------- n------.
+