македонски » марати   Во воз


34 [триесет и четири]

Во воз

-

+ ३४ [चौतीस]34 [Cautīsa]

+ ट्रेनमध्येṭrēnamadhyē

34 [триесет и четири]

Во воз

-

३४ [चौतीस]
34 [Cautīsa]

ट्रेनमध्ये
ṭrēnamadhyē

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиमराठी
Дали ова е возот за Берлин? ही ब--------- ट---- आ-- क-?
h- b----------- ṭ---- ā-- k-?
+
Кога тргнува возот? ही ट---- क-- स----?
H- ṭ---- k---- s-----?
+
Кога пристигнува возот во Берлин? ट्--- ब------- क-- य---?
Ṭ---- b-------- k---- y---?
+
   
Простете, смеам ли да поминам? मा- क--- म- प--- ज-- क-?
M---- k---- m- p---- j--- k-?
+
Мислам дека ова е моето место. मल- व---- ह- स-- म--- आ--.
M--- v----- h- s--- m---- ā--.
+
Мислам дека Вие седите на моето место. मल- व---- क- आ-- म----- स---- ब--- / ब----- आ---.
M--- v----- k- ā---- m----- s------- b-----/ b------ ā----.
+
   
Каде е вагонот за спиење? स्------- क--- आ--?
S---------- k---- ā--?
+
Вагонот за спиење е на крајот од возот. स्------- ट-------- श---- आ--.
S---------- ṭ------- ś----- ā--.
+
А каде е вагонот за јадење? – На почетокот. आण- भ------ क--- आ--? – स---------.
Ā-- b---------- k---- ā--? – S---------.
+
   
Можам ли да спијам долу? मी ख--- झ--- श--- / श--- क-?
M- k---- j---- ś-----/ ś----- k-?
+
Можам ли да спијам во средината? मी म---- झ--- श--- / श--- क-?
M- m----- j---- ś-----/ ś----- k-?
+
Можам ли да спијам горе? मी व- झ--- श--- / श--- क-?
M- v--- j---- ś-----/ ś----- k-?
+
   
Кога ќе бидеме на границата? आप- स----- क-- प-------?
Ā---- s------- k---- p---------?
+
Колку долго трае патувањето до Берлин? बर-------------- प-------- क--- व-- ल----?
B----------------- p-------- k--- v--- l-----?
+
Дали возот доцни? ट्--- उ---- च--- आ-- क-?
Ṭ---- u---- c----- ā-- k-?
+
   
Имате ли нешто за читање? आप------- व---------- क--- आ-- क-?
Ā----------- v----------- k--- ā-- k-?
+
Може ли човек овде да добие нешто за јадење и за пиење? इथ- ख---------------- क--- म--- श--- क-?
I--- k---------------- k--- m--- ś----- k-?
+
Дали би ме разбудиле во 7.00 часот Ве молам? आप- म-- ७ व---- उ---- क-?
Ā---- m--- 7 v----- u------- k-?
+