македонски » марати   На аеродром


35 [триесет и пет]

На аеродром

-

+ ३५ [पस्तीस]35 [Pastīsa]

+ विमानतळावरvimānataḷāvara

35 [триесет и пет]

На аеродром

-

३५ [पस्तीस]
35 [Pastīsa]

विमानतळावर
vimānataḷāvara

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиमराठी
Би сакал / сакала да резервирам еден лет за Атина. मल- अ--------- व------- त---- आ------ क----- आ--.
m--- a----------- v------- t----- ā------- k------- ā--.
+
Дали е тоа е директен лет? वि--- थ-- अ------- ज--- क-?
V----- t---- a-------- j--- k-?
+
Ве молам едно место до прозорецот, непушач. कृ--- ए- ख--------- स--- ध------- न------.
K------ ē-- k-------------- s---- d--------- n--------.
+
   
Би сакал / сакала да ја потврдам мојата резервација. मल- म--- आ----- न------ क----- आ--.
M--- m---- ā------- n------ k------- ā--.
+
Би сакал / сакала да ја откажам мојата резервација. मल- म--- आ----- र--- क----- आ--.
M--- m---- ā------- r---- k------- ā--.
+
Би сакал / сакала да ја променам мојата резервација. मल- म--- आ----- ब------ आ--.
M--- m---- ā------- b--------- ā--.
+
   
Кога оди следната машина за Рим? रो----- प---- व---- क-- आ--?
R-------- p------ v----- k---- ā--?
+
Дали има уште две слободни места? दो- स-- उ----- आ--- क-?
D--- s--- u-------- ā---- k-?
+
Не, имаме само уште едно слободно место. ना--- आ-------- फ--- ए- स-- उ----- आ--.
N---- ā----------- p----- ē-- s--- u-------- ā--.
+
   
Кога слетуваме? आप-- व---- क--- व---- उ-----?
Ā---- v----- k--- v----- u--------?
+
Кога ќе сме таму? आप- त--- क-- प-------?
Ā---- t---- k---- p---------?
+
Кога има автобус до центарот на градот? शह--- ब- क-- ज---?
Ś------- b--- k---- j---?
+
   
Ова е вашиот куфер? ही स----- आ--- आ-- क-?
H- s------- ā---- ā-- k-?
+
Ова е вашата ташна? ही ब-- आ--- आ-- क-?
H- b--- ā---- ā-- k-?
+
Ова е вашиот багаж? हे स---- आ--- आ-- क-?
H- s----- ā---- ā-- k-?
+
   
Колку багаж можам да земам со себе? मी म--------- क--- स---- घ-- श---? / श---?
M- m----------- k--- s----- g---- ś-----? / Ś-----?
+
Дваесет килограми. वी- क---.
V--- k---.
+
Што, само дваесет килограми? का-- फ--- व-- क----
K---- P----- v--- k---!
+