македонски » марати   Прашања за патот


40 [четириесет]

Прашања за патот

-

+ ४० [चाळीस]40 [Cāḷīsa]

+ दिशा विचारणेdiśā vicāraṇē

40 [четириесет]

Прашања за патот

-

४० [चाळीस]
40 [Cāḷīsa]

दिशा विचारणे
diśā vicāraṇē

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиमराठी
Извинете! मा- क---
m---- k---!
+
Можете ли да ми помогнете? आप- म--- म-- क-- श--- क-?
Ā---- m---- m----- k--- ś----- k-?
+
Каде има овде добар ресторан? इथ- ज----- च----- र------ क--- आ--?
I--- j--------- c------ r------ k---- ā--?
+
   
Појдете лево зад аголот. त्-- क------- ड------ व--.
T-- k-------- ḍ------- v---.
+
Потоа одете еден дел право напред. मग थ------ स-- ज-.
M--- t-------- s----- j-.
+
Потоа одете сто метри на десно. मग उ------ श--- म--- ज-.
M--- u-------- ś------- m----- j-.
+
   
Можете исто така да земете и автобус. आप- ब--------- ज-- श---.
Ā---- b------------ j--- ś-----.
+
Можете исто така да земете и трамвај. आप- ट------------ ज-- श---.
Ā---- ṭ------------- j--- ś-----.
+
Можете исто така да возите и позади мене. आप- आ----- क---- म----- म--------- य-- श---.
Ā---- ā----- k----- m----- m---------- y--- ś-----.
+
   
Како да стигнам до фудбалскиот стадион? मी फ----- स---------- क-- ज-- श---? / क-- ज-- श---?
M- p-------- s------------ k--- j--- ś-----? / K--- j--- ś-----?
+
Преминете го мостот ! पू- प-- क--.
P--- p--- k---.
+
Возете низ тунелот ! बो-------- ज-.
B---------- j-.
+
   
Возете до третиот семафор. ति---- ट------ स-------- प----------- ग--- च---- ज-.
T------ ṭ------- s---------- p------------- g--- c------- j-.
+
Потоа свртете на првата улица десно. नं-- त------ उ------ प------ र-------- व--.
N------ t------ u-------- p------ r--------- v---.
+
Потоа возете право напред преку следната раскрсница. नं-- प------ इ------------- स-- ज-.
N------ p------- i------------------ s----- j-.
+
   
Извинете, како да стигнам до аеродромот? मा- क--- व---------- क-- ज----?
M---- k---- v------------- k--- j-----?
+
Најдобро е да земете метро. आप- भ----- म---- न----- स----- उ----.
Ā---- b------ m---- n------- s------ u-----.
+
Возете се едноставно до последната станица. अग-- श------- स----------- ट---- / ट------ ज- आ-- त--- उ---.
A---- ś-------- s--------------- ṭ----/ ṭ------ j- ā-- t---- u----.
+