македонски » марати   Ориентирање


41 [четириесет и еден]

Ориентирање

-

+ ४१ [एकेचाळीस]41 [Ēkēcāḷīsa]

+ एखादा पत्ता शोधणे, मार्ग विचारणेēkhādā pattā śōdhaṇē, mārga vicāraṇē

41 [четириесет и еден]

Ориентирање

-

४१ [एकेचाळीस]
41 [Ēkēcāḷīsa]

एखादा पत्ता शोधणे, मार्ग विचारणे
ēkhādā pattā śōdhaṇē, mārga vicāraṇē

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиमराठी
Каде е бирото за информации за туристи? पर---- म----- क------- क--- आ--?
p-------- m----- k-------- k---- ā--?
+
Имате ли за мене една карта на градот? आप------- श----- न---- आ-- क-?
Ā----------- ś------- n----- ā-- k-?
+
Може ли овде да се резервира една хотелска соба? इथ- ह------ ख--- आ------ क-- श--- क-?
I--- h------- k---- ā------- k--- ś----- k-?
+
   
Каде е стариот дел од градот? जु-- श-- क--- आ--?
J--- ś----- k---- ā--?
+
Каде е катедралата? चर-- क--- आ--?
C---- k---- ā--?
+
Каде е музејот? वस------------ क--- आ--?
V---------------- k---- ā--?
+
   
Каде може да се купат поштенски марки? टप-- त---- क--- ख---- क-- श---?
Ṭ----- t----- k---- k------ k--- ś-----?
+
Каде може да се купи цвеќе? फू-- क--- ख---- क-- श---?
P---- k---- k------ k--- ś-----?
+
Каде може да се купат возни карти? ति--- क--- ख---- क-- श---?
T----- k---- k------ k--- ś-----?
+
   
Каде е пристаништето? बं-- क--- आ--?
B------ k---- ā--?
+
Каде е пазарот? बा---- क--- आ--?
B----- k---- ā--?
+
Каде е замокот? कि-------- क--- आ--?
K---------- k---- ā--?
+
   
Кога започнува обиколката? मा----------- अ----- स-- क-- स--- ह---?
M--------------- a------ s----- k---- s--- h---?
+
Кога завршува обиколката? मा----------- अ----- स-- क--- व---- स----?
M--------------- a------ s----- k--- v----- s------?
+
Колку долго трае обиколката? ही स-- क--- व-- च----? / क--- त------ अ---?
H- s----- k--- v--- c-----? / K--- t------- a----?
+
   
Јас би сакал / сакала еден водач што зборува германски. मल- ज---- ब--- श----- म--------- प-----.
M--- j------ b--- ś------- m----------- p-----.
+
Јас би сакал / сакала еден водач што зборува италијански. मल- इ------ ब--- श----- म--------- प-----.
M--- i-------- b--- ś------- m----------- p-----.
+
Јас би сакал / сакала еден водач што зборува француски. मल- फ----- ब--- श----- म--------- प-----.
M--- p------- b--- ś------- m----------- p-----.
+