македонски » марати   Во зоолошка градина


43 [четириесет и три]

Во зоолошка градина

-

+ ४३ [त्रेचाळीस]43 [Trēcāḷīsa]

+ प्राणीसंग्रहालयातprāṇīsaṅgrahālayāta

43 [четириесет и три]

Во зоолошка градина

-

४३ [त्रेचाळीस]
43 [Trēcāḷīsa]

प्राणीसंग्रहालयात
prāṇīsaṅgrahālayāta

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиमराठी
Таму е зоолошката градина. प्------------- त--- आ--.
p---------------- t---- ā--.
+
Таму се жирафите. ति-- ज---- आ---.
T---- j------ ā----.
+
Каде се мечките? अस---- क--- आ---?
A----- k---- ā----?
+
   
Каде се слоновите? हत--- क--- आ---?
H---- k---- ā----?
+
Каде се змиите? सा- क--- आ---?
S--- k---- ā----?
+
Каде се лавовите? सि-- क--- आ---?
S---- k---- ā----?
+
   
Јас имам еден фотоапарат. मा------- क----- आ--.
M----------- k----- ā--.
+
Имам исто така и една филмска камера. मा------- व------ क------- आ--.
M----------- v------ k--------- ā--.
+
Каде има батерија? बॅ--- क--- आ--?
B----- k---- ā--?
+
   
Каде се пингвините? पे------ क--- आ---?
P------- k---- ā----?
+
Каде се кенгурите? का----- क--- आ---?
K------ k---- ā----?
+
Каде се носорозите? गे--- क--- आ---?
G---- k---- ā----?
+
   
Каде има тоалет? शौ---- क--- आ--?
Ś-------- k---- ā--?
+
Таму има кафуле. ति-- ए- क--- आ--.
T---- ē-- k---- ā--.
+
Таму има ресторан. ति-- ए- र--------- आ--.
T---- ē-- r--------- ā--.
+
   
Каде се камилите? ऊं- क--- आ---?
Ū--- k---- ā----?
+
Каде се горилата и зебрите? गो---- आ-- झ----- क--- आ---?
G----- ā-- j----- k---- ā----?
+
Каде се тигровите и крокодилите? वा- आ-- म--- क--- आ---?
V---- ā-- m----- k---- ā----?
+