македонски » मराठी   Активности за време на одморот


48 [четириесет и осум]

Активности за време на одморот

-

४८ [अठ्ठेचाळीस]
48 [Aṭhṭhēcāḷīsa]

सुट्टीतील उपक्रम
suṭṭītīla upakrama

48 [четириесет и осум]

Активности за време на одморот

-

४८ [अठ्ठेचाळीस]
48 [Aṭhṭhēcāḷīsa]

सुट्टीतील उपक्रम
suṭṭītīla upakrama

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиमराठी
Дали е чиста плажата? सम---------- स----- आ-- क-?
s------------ s------ ā-- k-?
Може ли човек таму да плива? आप- त--- प--- श--- क-?
Ā---- t---- p--- ś----- k-?
Не ли е опасно, таму да се плива? ति-- प---- ध------- त- न---?
T---- p----- d---------- t--- n---?
   
Може ли овде да се изнајми чадор за сонце? इथ- प------ भ------- म--- श--- क-?
I--- p------- b------- m--- ś----- k-?
Може ли овде да се изнајми лежалка? इथ- ड-- – ख----- भ------- म--- श--- क-?
I--- ḍ--- – k----- b------- m--- ś----- k-?
Може ли овде да се изнајми чамец? इथ- न-- भ------- म--- श--- क-?
I--- n--- b------- m--- ś----- k-?
   
Би сакал / сакала да сурфам. मल- स------ क----- आ--.
M--- s-------- k------- ā--.
Би сакал / сакала да нуркам. मल- प-------------- प--------- ख--- प------ आ--.
M--- p---------------- p------- k---- p------- ā--.
Би сакал / сакала да скијам на вода. मल- व--- स------ क----- आ--.
M--- v----- s------- k------- ā--.
   
Може ли да се изнајми даска за сурфање? सर-- – ब---- भ------- म--- श--- क-?
S---- – b---- b------- m--- ś----- k-?
Може ли да се изнајми опрема за нуркање? डा------- उ---- भ------- म--- श--- क-?
Ḍ--------- u-------- b------- m--- ś----- k-?
Може ли да се изнајмат скии за вода? वॉ-- स---- भ------- म--- श--- क-?
V----- s---- b------- m--- ś----- k-?
   
Јас сум почетник. मल- य---- स----- म----- आ--.
M--- y----- s-------- m----- ā--.
Јас сум средно-добар / добра. मी स----- आ--.
M- s-------- ā--.
Јас веќе добро се снаоѓам. या- म- च----- प----- आ--.
Y--- m- c------ p-------- ā--.
   
Каде е ски лифтот? स्-- ल---- क--- आ--?
S-- l----- k---- ā--?
Имаш ли скии со себе? तु------- स---- आ--- क-?
T--------- s---- ā---- k-?
Имаш ли скијачки чевли со себе? तु------- स--- – ब-- आ--- क-?
T--------- s-- – b--- ā---- k-?