македонски » марати   Спорт


49 [четириесет и девет]

Спорт

-

+ ४९ [एकोणपन्नास]49 [Ēkōṇapannāsa]

+ खेळkhēḷa

49 [четириесет и девет]

Спорт

-

४९ [एकोणपन्नास]
49 [Ēkōṇapannāsa]

खेळ
khēḷa

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиमराठी
Се занимаваш ли со спорт? तू ख-- ख----- क-? / ख----- क-?
t- k---- k-------- k-? / K-------- k-?
+
Да, морам да се движам. हो- व------ ह- ग---- म--------- अ--------- आ--.
H-- v------ h- g---- m---------- a---------- ā--.
+
Јас одам во еден спортски клуб. मी ए-- क----- स------- स---- / स------- स---- आ--.
M- ē-- k---- s-------- s------/ s-------- s------ ā--.
+
   
Ние играме фудбал. आम--- फ----- ख----.
Ā--- p-------- k------.
+
Понекогаш пливаме. कध- क-- आ---- प----.
K---- k---- ā--- p-----.
+
Или возиме велосипед. कि--- आ---- स---- च-----.
K---- ā--- s------- c-------.
+
   
Во нашиот град има еден фудбалски стадион. आम---- श---- ए- फ------- म---- आ--.
Ā----- ś------- ē-- p---------- m------ ā--.
+
Исто така има и еден базен со сауна. सा----- ज---- त----- आ--.
S--------- j--------- t--------- ā--.
+
Има и едно игралиште за голф. आण- ग------ म---- आ--.
Ā-- g------- m------ ā--.
+
   
Што има на телевизија? दू-------- क-- आ--?
D-------------- k--- ā--?
+
Во моментов има фудбалски натпревар. आत- फ----- स---- च--- आ--.
Ā-- p-------- s----- c--- ā--.
+
Германскиот тим игра против англискиот. जर--- स-- इ------ स---------- ख--- आ--.
J------ s----- i------ s-------------- k------ ā--.
+
   
Кој победува? को- ज---- आ--?
K--- j------ ā--?
+
Немам појма. मा--- न---.
M----- n---.
+
Во моментов е нерешено. सध--- द----- स-- ब------ आ--.
S----- d---- s----- b--------- ā--.
+
   
Фудбалскиот судија е од Белгија. रे--- ब--------- आ--.
R------ b---------- ā--.
+
Сега има пенал. आत- प------ क-- आ--.
Ā-- p------ k--- ā--.
+
Гол! Еден спрема нула! गो-- ए- – श-----
G---- Ē-- – ś-----!
+