македонски » марати   Делови на телото


58 [педесет и осум]

Делови на телото

-

५८ [अठ्ठावन्न]
58 [Aṭhṭhāvanna]

शरीराचे अवयव
śarīrācē avayava

58 [педесет и осум]

Делови на телото

-

५८ [अठ्ठावन्न]
58 [Aṭhṭhāvanna]

शरीराचे अवयव
śarīrācē avayava

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиमराठी
Јас цртам човек. मी म------ च---- र----- आ--.
m- m------- c---- r-------- ā--.
Најпрво главата. सर---- प---- ड---.
S------ p------- ḍ---.
Човекот носи еден шешир. मा----- ट--- घ------ आ--.
M------- ṭ--- g-------- ā--.
   
Косата не му се гледа. को-- क-- प--- श-- न---.
K--- k--- p--- ś----- n---.
Ушите исто така не му се гледаат. को-- क-- प- प--- श-- न---.
K--- k--- p--- p--- ś----- n---.
Грбот исто така не му се гледа. को-- प-- प- प--- श-- न---.
K--- p---- p--- p--- ś----- n---.
   
Ги цртам очите и устата. मी ड--- आ-- त--- र----- आ--.
M- ḍ--- ā-- t---- r-------- ā--.
Човекот танцува и се смее. मा--- न--- आ-- ह-- आ--.
M----- n----- ā-- h----- ā--.
Човекот има долг нос. मा----- न-- ल--- आ--.
M------- n--- l---- ā--.
   
Тој во рацете носи еден стап. त्------ ह---- ए- छ-- आ--.
T----- h----- ē-- c---- ā--.
Тој околу вратот носи исто така и еден шал. त्------ ग----- ए- स------ आ--.
T----- g------ ē-- s------ ā--.
Зима е и студено е. हि---- आ-- आ-- ख-- थ--- आ--.
H----- ā-- ā-- k---- t----- ā--.
   
Рацете се силни. बा-- म---- आ---.
B--- m------- ā----.
Нозете исто така се силни. पा- प- म---- आ---.
P--- p--- m------- ā----.
Човекот е од снег. मा--- ब------ क----- आ--.
M----- b------- k----- ā--.
   
Тој не носи панталони и мантил. त्---- प---- घ------ न--- आ-- क---- घ------ न---.
T---- p---- g-------- n--- ā-- k------- g-------- n---.
Но човекот не се смрзнува. पण त- थ----- ग---- न---.
P--- t- t------- g-------- n---.
Тоа е снешко. हा ए- ह------ आ--.
H- ē-- h--------- ā--.