македонски » марати   Во пошта


59 [педесет и девет]

Во пошта

-

+ ५९ [एकोणसाठ]59 [Ēkōṇasāṭha]

+ टपालघरातṭapālagharāta

59 [педесет и девет]

Во пошта

-

५९ [एकोणसाठ]
59 [Ēkōṇasāṭha]

टपालघरात
ṭapālagharāta

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиमराठी
Каде е најблиската пошта? जव--- ट----- क--- आ--?
j------- ṭ---------- k---- ā--?
+
Далеку ли е до најблиската пошта? टप---- इ--- द-- आ-- क-?
Ṭ---------- i----- d--- ā-- k-?
+
Каде е најблиското поштенско сандаче? जव--- ट------- क--- आ--?
J------- ṭ--------- k---- ā--?
+
   
Ми требаат неколку поштенски марки. मल- क--- ट--------- प------.
M--- k--- ṭ----------- p-------.
+
За една картичка и едно писмо. का--- आ-- प--------.
K---- ā-- p---------.
+
Колку чини поштарината за Америка? अम--------- ट--- श---- क--- आ--?
A----------- ṭ----- ś---- k--- ā--?
+
   
Колку е тежок пакетот? सा------ व-- क--- आ--?
S------- v----- k--- ā--?
+
Можам ли да го испратам со авионска пошта? मी त- ह--- ट------ प---- श--- / श--- क-?
M- t- h----- ṭ------- p------ ś-----/ ś----- k-?
+
Колку долго трае, додека да пристигне? ति-- प------------ क--- व-- ल----?
T---- p------------- k--- v--- l-----?
+
   
Каде можам да телефонирам? मी क---- फ-- क-- श---? / श---?
M- k------ p---- k--- ś-----? / Ś-----?
+
Каде е следната телефонска говорница? जव--- ट------ ब-- क--- आ--?
J------- ṭ-------- b---- k---- ā--?
+
Имате ли телефонски картички? आप------- ट------ क---- आ-- क-?
Ā--------- ṭ-------- k---- ā-- k-?
+
   
Имате ли телефонски именик? आप------- ट------ ड--------- आ-- क-?
Ā--------- ṭ-------- ḍ---------- ā-- k-?
+
Го знаете ли повикувачкиот број за Австрија? आप------ ऑ---------- प----- स---- क------ म---- आ-- क-?
Ā------- ŏ-------- p------ s------ k------- m----- ā-- k-?
+
Само момент, да проверам. एक म---- थ----- म- ब---. / ब---.
Ē-- m----- t------ m- b------. / B------.
+
   
Линијата е секогаш зафатена. ला-- न---- व----- अ---.
L----- n----- v----- a----.
+
Кој број го биравте? आप- क---- क------ ल---- आ--?
Ā---- k----- k------- l----- ā--?
+
Најпрво морате да изберете нула. आप- अ---- श---- ल---- प-----.
Ā---- a------ ś----- l----- p-----.
+