македонски » марати   нешто сака


71 [седумдесет и еден]

нешто сака

-

+ ७१ [एकाहत्तर]71 [Ēkāhattara]

+ काही इच्छा करणेkāhī icchā karaṇē

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиमराठी
Што сакате? तु------- क-- क----- आ--?
t------- k--- k------- ā--?
+
Сакате ли да играте фудбал? तु------ फ----- ख------ आ-- क-?
T------ p-------- k-------- ā-- k-?
+
Сакате ли да си ги посетите пријатели? तु------- म-------- भ------ आ-- क-?
T------- m------- b-------- ā-- k-?
+
   
сака इच--- अ---
I---- a---ē
+
Не сакам да задоцнам. मल- उ---- य---- न---.
m--- u---- y----- n---.
+
Не сакам да одам таму. मल- त--- ज---- न---.
M--- t---- j----- n---.
+
   
Сакам да си одам дома. मल- घ-- ज---- आ--.
M--- g---- j----- ā--.
+
Сакам да останам дома. मल- घ-- र------ आ--.
M--- g---- r------- ā--.
+
Сакам да бидам сам / сама. मल- ए--- र------ आ--.
M--- ē---- r------- ā--.
+
   
Сакаш ли да останеш овде? तु-- इ-- र------ आ-- क-?
T--- i--- r------- ā-- k-?
+
Сакаш ли да јадеш овде? तु-- इ-- ज------ आ-- क-?
T--- i--- j------- ā-- k-?
+
Сакаш ли да спиеш овде? तु-- इ-- झ------ आ-- क-?
T--- i--- j-------- ā-- k-?
+
   
Сакате ли да тргнете утре? आप------ उ---- ज---- आ-- क-?
Ā------- u--- j----- ā-- k-?
+
Сакате ли да останете до утре? आप------ उ---------- र------ आ-- क-?
Ā------- u----------- r------- ā-- k-?
+
Сакате ли сметката да ја платите утре? आप------ उ----- ब-- फ------ आ-- क-?
Ā------- u----- b--- p-------- ā-- k-?
+
   
Сакате ли во диско? तु------- ड------ ज---- आ-- क-?
T------- ḍ------ j----- ā-- k-?
+
Сакате ли во кино? तु------- च--------- / स------- ज---- आ-- क-?
T------- c----------/ s------- j----- ā-- k-?
+
Сакате ли во кафуле? तु------- क---- ज---- आ-- क-?
T------- k------ j----- ā-- k-?
+