македонски » марати   Минато време 2


82 [осумдесет и два]

Минато време 2

-

+ ८२ [ब्याऐंशी]82 [Byā'ainśī]

+ भूतकाळ २bhūtakāḷa 2

82 [осумдесет и два]

Минато време 2

-

८२ [ब्याऐंशी]
82 [Byā'ainśī]

भूतकाळ २
bhūtakāḷa 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиमराठी
Мораше ли да повикаш едно болничко возило? तु-- र---------- ब------ ल---- क-?
t--- r---------- b------- l----- k-?
+
Мораше ли да го повикаш лекарот? तु-- ड----- ब------ ल---- क-?
T--- ḍ------ b------- l----- k-?
+
Мораше ли да ја повикаш полицијата? तु-- प-------- ब------ ल---- क-?
T--- p-------- b------- l----- k-?
+
   
Го имате ли телефонскиот број? Сега го имав. आप------- ट------ क------ आ-- क-? म-------- आ----- ह---.
Ā--------- ṭ-------- k------- ā-- k-? M--------- ā----- h---.
+
Ја имате ли адресата? Сега ја имав. आप------- प---- आ-- क-? म-------- आ----- ह---.
Ā--------- p---- ā-- k-? M--------- ā----- h---.
+
Имате ли карта од градот? Сега ја имав. आप------- श----- न---- आ-- क-? म-------- आ----- ह---.
Ā--------- ś------- n----- ā-- k-? M--------- ā----- h---.
+
   
Дојде ли тој точно на време? Тој не можеше да дојде точно на време. तो व----- आ-- क-? त- व----- य-- श--- न---.
T- v------- ā-- k-? T- v------- y--- ś----- n---.
+
Го најде ли тој патот? Тој не можеше да го најде патот. त्---- र---- स----- क-? त----- र---- स---- श--- न---.
T---- r---- s------- k-? T---- r---- s----- ś----- n---.
+
Те разбира ли тој? Тој не можеше да ме разбере. त्---- त--- स---- घ---- क-? त- म-- स---- घ-- श--- न---.
T---- t--- s------- g------ k-? T- m--- s------- g---- ś----- n---.
+
   
Зошто не можеше да дојдеш точно на време? तू व----- क- न--- य-- श----?
T- v------- k- n--- y--- ś-------?
+
Зошто не можеше да го најдеш патот? तु-- र---- क- न--- स-----?
T--- r---- k- n--- s-------?
+
Зошто не можеше да го разбереш? तू त----- क- स--- श--- न----?
T- t---- k- s----- ś----- n-----?
+
   
Не можев да дојдам точно на време, бидејки немаше автобус. मी व----- य-- श--- न---- क--- ब---- च--- न-------.
M- v------- y--- ś----- n---- k----- b---- c--- n-------.
+
Не можев да го најдам патот, бидејки немав карта на градот. मल- र---- स---- श--- न--- क--- म-------- श----- न---- न-----.
M--- r---- s----- ś----- n--- k----- m--------- ś------- n----- n------.
+
Не можев да го разберам, бидејки музиката беше толку гласна. मी त----- स--- श--- न--- क--- स---- ख-- म------- व--- ह---.
M- t---- s----- ś----- n--- k----- s------ k---- m------- v----- h---.
+
   
Морав да земам едно такси. मल- ट----- घ----- ल----.
M--- ṭ---- g----- l-----.
+
Морав да купам карта на градот. मल- श----- न---- ख---- क---- ल----.
M--- ś------- n----- k------ k----- l-----.
+
Јас морав да го исклучам радиото. मल- र---- ब-- क---- ल----.
M--- r----- b---- k----- l-----.
+