македонски » марати   Императив 2 (Наредбена форма)


90 [деведесет]

Императив 2 (Наредбена форма)

-

९० [नव्वद]
90 [Navvada]

आज्ञार्थक २
ājñārthaka 2

90 [деведесет]

Императив 2 (Наредбена форма)

-

९० [नव्वद]
90 [Navvada]

आज्ञार्थक २
ājñārthaka 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиमराठी
Избричи се! दा-- क---
d---- k---!
Измиј се! अं- ध----
A--- d----!
Исчешлај се! के- व------
K--- v-------!
   
Јави се! Јавете се! फो- क---
P---- k---!
Почнувај! Почнете! सु-- क---
S--- k---!
Престани! Престанете! था--- थ-----
T------ T-----!
   
Остави го тоа! Оставете го тоа! सो--- द-- स---- द----
S----- d-- S----- d--!
Кажи го тоа! Кажете го тоа! बो-- ब----
B---- B---!
Купи го тоа! Купете го тоа! हे ख---- क-- ह- ख---- क---
H- k------ k---- H- k------ k---!
   
Не биди никогаш нечесен! कध--- ब----- ब-- न----
K------ b------- b--- n-----!
Не биди никогаш дрзок! कध--- ख---- ब-- न----
K------ k-------- b--- n-----!
Не биди никогаш неучтив! कध--- अ---- व--- न----
K------ a------ v--- n-----!
   
Биди секогаш чесен! ने--- प-------- र----
N----- p-------- r---!
Биди секогаш љубезен! ने--- च----- र----
N----- c------ r---!
Биди секогаш учтив! ने--- व----- र----
N----- v------ r---!
   
Одете си со здравје! आप- घ-- स------- प-- य-- अ-- आ-- आ---
Ā---- g---- s-------- p----- y--- a-- ā-- ā--!
Внимавајте добро на себе! स्----- क---- घ----
S------- k----- g---!
Посетете не наскоро повторно! पु---- ल--- भ----
P---- l------- b----!