македонски » марати   Сврзници 1


94 [деведесет и четири]

Сврзници 1

-

+ ९४ [चौ-याण्णव]94 [Cau-yāṇṇava]

+ उभयान्वयी अव्यय १ubhayānvayī avyaya 1

94 [деведесет и четири]

Сврзници 1

-

९४ [चौ-याण्णव]
94 [Cau-yāṇṇava]

उभयान्वयी अव्यय १
ubhayānvayī avyaya 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиमराठी
Чекај, додека да престане дождот. पा-- थ---------- थ----.
p----- t------------- t-----.
+
Чекај, додека да бидам готов / готова. मा-- स--------- थ----.
M---- s------------ t-----.
+
Чекај, додека тој да се врати. तो प-- य-------- थ----.
T- p----- y----------- t-----.
+
   
Ќе почекам, додека ми се исуши косата. मा-- क-- स--------- म- थ-----.
M---- k--- s----------- m- t-------.
+
Ќе почекам, додека да заврши филмот. चि----- स--------- म- थ-----.
C-------- s------------ m- t-------.
+
Ќе почекам, додека семафорот светне зелено. वा---- ब---- ह---- ह-------- म- थ-----.
V------- b---- h----- h----------- m- t-------.
+
   
Кога патуваш на одмор? तू स------- क-- ज----?
T- s-------- k---- j-----?
+
Уште пред летниот распуст? उन----------- स-----------?
U--------- s---------?
+
Да, уште пред да започне летниот распуст. हो- उ---------- स----- स--- ह-----------.
H-- u-------- s---- s--- h---------.
+
   
Поправи го кровот, пред да започне зимата. हि---- स--- ह----------- छ---- द------ क-.
H----- s--- h--------- c------- d------ k---.
+
Измиј си ги рацете, пред да седнеш на масата. मे---- ब----------- आ--- ह-- ध--- घ---.
M------- b----------- ā---- h--- d------ g---.
+
Затвори го прозорецот, пред да излезеш. तू ब---- ज----------- ख---- ब-- क-.
T- b----- j--------- k------ b---- k---.
+
   
Кога ќе се вратиш дома? तू--- प-- क-- य----?
T------ p----- k---- y-----?
+
По наставата? वर-------?
V-----------?
+
Да, откако ќе заврши наставата. हो- व--- स----------.
H-- v---- s--------------.
+
   
Откако тој имаше несреќа, не можеше повеќе да работи. त्---- अ---- झ--------- त- प--- न---- क-- श--- न---.
T---- a------- j------------ t- p---- n----- k--- ś----- n---.
+
Откако тој ја загуби работата, тој замина за Америка. त्---- न---- स---------- त- अ-------- ग---.
T---- n----- s------------- t- a-------- g---.
+
Откако тој замина за Америка, тој стана богат. अम------- ग--------- त- श------ ब---.
A-------- g----------- t- ś------- b-----.
+