македонски » марати   Сврзници 2


95 [деведесет и пет]

Сврзници 2

-

+ ९५ [पंचाण्णव]95 [Pan̄cāṇṇava]

+ उभयान्वयी अव्यय २ubhayānvayī avyaya 2

95 [деведесет и пет]

Сврзници 2

-

९५ [पंचाण्णव]
95 [Pan̄cāṇṇava]

उभयान्वयी अव्यय २
ubhayānvayī avyaya 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиमराठी
Од кога таа не работи повеќе? ती क------- क-- क-- न---?
t- k---------- k--- k----- n---?
+
Од нејзината венчавка? ति-- ल--- झ----------?
T--- l---- j-----------?
+
Да, таа не работи повеќе, откако се омажи. हो- त--- ल--- झ---------- त- क-- क-- न---.
H-- t--- l---- j----------- t- k--- k----- n---.
+
   
Откако таа се омажи, таа не работи повеќе. ति-- ल--- झ---------- त- क-- क-- न---.
T--- l---- j----------- t- k--- k----- n---.
+
Откако се познаваат, тие се среќни. एक------- भ---- त---------- त- आ---- आ---.
Ē--------- b------ t---------- t- ā----- ā----.
+
Откако имаат деца, тие излегуваат ретко. त्----- म--- झ---------- त- क------ ब---- ज----.
T----- m--- j----------- t- k-------- b----- j-----.
+
   
Кога таа телефонира? ती क----- फ-- क---?
T- k---- p---- k-----?
+
За време на возењето? गा-- च-------?
G--- c---------?
+
Да, додека вози автомобил. हो- त- ग--- च---- अ--- त-----.
H-- t- g--- c------- a---- t----.
+
   
Таа телефонира, додека го вози автомобилот. गा-- च------- त- फ-- क---.
G--- c--------- t- p---- k-----.
+
Таа гледа телевизија, додека пегла. कप------- इ------ क----- त- द------- ब---.
K--------- i---- k------- t- d---------- b------.
+
Таа слуша музика, додека ги врши своите задачи. ति-- क-- क-- अ----- त- स---- ऐ---.
T--- k--- k----- a------ t- s------ a-----.
+
   
Јас не гледам ништо, кога / ако немам очила. मा------- च---- न--- त------- म- क--- ब-- श-- न---.
M----------- c---- n----- t------ m- k--- b---- ś----- n---.
+
Јас не разбирам ништо, кога / ако музиката е толку гласна. सं--- म------- व--- अ--- त------- म- क--- स--- श-- न---.
S------ m------- v----- a---- t------ m- k--- s----- ś----- n---.
+
Јас не мирисам ништо, кога / ако имам настинка. मल- स---- ह--- त----- म- क------ व-- घ-- श-- न---.
M--- s---- h--- t---- m- k------- v--- g---- ś----- n---.
+
   
Ќе земеме едно такси, доколку / ако врне. पा-- आ-- त- आ---- ट----- घ----.
P----- ā-- t--- ā--- ṭ---- g------.
+
Ние ќе патуваме околу светот, доколку / ако добиеме на лото. लॉ--- ज----- त- आ---- ज---- स-- क----.
L----- j------ t--- ā--- j----- s------ k-------.
+
Ние ќе започнеме со јадењето, доколку / ако тој не дојде наскоро. तो ल--- न--- आ-- त- आ---- ख---- स--- क----.
T- l------- n--- ā-- t--- ā--- k------ s--- k-------.
+