македонски » холандски   Мал разговор 1


20 [дваесет]

Мал разговор 1

-

20 [twintig]

Small Talk 1

20 [дваесет]

Мал разговор 1

-

20 [twintig]

Small Talk 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиNederlands
Раскомотете се! Ma-- h-- u---- g----------!
Чувствувајте се како дома! Do- a---- u t---- b---!
Што сакате да се напиете? Wa- w--- u d------?
   
Сакате ли музика? Ho--- u v-- m-----?
Јас ја сакам класичната музика. Ik h--- v-- k-------- m-----.
Еве ги моите CD – а. Di- z--- m--- c---.
   
Свирите ли на некој инструмент? Sp---- u e-- m---------------?
Еве ја мојата гитара. Di- i- m--- g-----.
Обожавате ли да пеете ? Ho--- u v-- z-----?
   
Имате ли деца? He--- u k-------?
Имате ли куче? He--- u e-- h---?
Имате ли мачка? He--- u e-- k--?
   
Еве ги моите книги. Di- z--- m--- b-----.
Јас сега ја читам оваа книга. Ik l--- n- d-- b---.
Што обожавате да читате? Wa- l---- u g----?
   
Обожавате ли да одите на концерт? Ga-- u g---- n--- c--------?
Одите ли со задоволство во театар? Ga-- u g---- n--- h-- t------?
Одите ли радо на опера? Ga-- u g---- n--- d- o----?