македонски » холандски   Јавен сообраќај


36 [триесет и шест]

Јавен сообраќај

-

+ 36 [zesendertig]

+ Openbaar vervoer

36 [триесет и шест]

Јавен сообраќај

-

36 [zesendertig]

Openbaar vervoer

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиNederlands
Каде е автобуската станица? Wa-- i- d- b-------? +
Кој автобус вози во центарот? We--- b-- r---- e- n--- h-- c------? +
Која линија морам да ја земам? We--- b-- m--- i- n----? +
   
Дали морам да се прекачувам? Mo-- i- o----------? +
Каде морам да се прекачам? Wa-- m--- i- o----------? +
Колку чини еден возен билет? Ho----- k--- e-- k------? +
   
Колку автобуски станици има до центарот? Ho----- h----- z--- h-- n--- h-- c------? +
Овде морате да се симнете. U m--- h--- u---------. +
Морате да се симнете позади. U m--- a-------- u---------. +
   
Следното метро доаѓа за 5 минути. De v------- m---- k--- o--- 5 m------. +
Следниот трамвај доаѓа за 10 минути. De v------- t--- k--- o--- 10 m------. +
Следниот автобус доаѓа за 15 минути. De v------- b-- k--- o--- 15 m------. +
   
Кога вози последното метро? Wa----- g--- d- l------ m----? +
Кога вози последниот трамвај? Wa----- g--- d- l------ t---? +
Кога вози последниот автобус? Wa----- g--- d- l------ b--? +
   
Дали имате возен билет? He--- u e-- k------? +
Возен билет? – Не, немам. Ee- k------? – N--- i- h-- g--- k------. +
Тогаш морате да платите казна. Da- m--- u e-- b---- b------. +