македонски » холандски   На пат


37 [триесет и седум]

На пат

-

37 [zevenendertig]

Onderweg

37 [триесет и седум]

На пат

-

37 [zevenendertig]

Onderweg

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиNederlands
Тој патува со мотор. Hi- r---- o- z--- m---------.
Тој патува со велосипед. Hi- r---- o- z--- f----.
Тој пешачи. Hi- g--- t- v---.
   
Тој патува со брод. Hi- v---- m-- h-- s----.
Тој патува со чамец. Hi- v---- m-- d- b---.
Тој плива. Hi- z----.
   
Дали овде е опасно? Is h-- h--- g---------?
Дали е опасно, сам / сама да стопирам? Is h-- g--------- o- a----- t- l-----?
Дали е опасно, навечер да се оди на прошетка? Is h-- g--------- o- ’- n----- t- g--- w-------?
   
Ние го погрешивме патот. Wi- z--- v------- g------.
Ние сме на погрешен пат. Wi- z----- o- d- v-------- w--.
Ние мораме да се вратиме. Wi- m----- o------.
   
Каде може овде да се паркира? Wa-- m-- j- h--- p-------?
Има ли овде паркиралиште? Is e- h--- e-- p------------?
Колку долго може овде да се паркира? Ho- l--- k-- j- h--- p-------?
   
Возите ли скии? Sk--- u?
Се возите ли нагоре со лифтот за скијање? Ga-- u m-- d- s------ n--- b----?
Може ли овде да се изнајмат скии? Ku- j- h--- s---- h----?