македонски » холандски   Работа / Занимање


55 [педесет и пет]

Работа / Занимање

-

55 [vijfenvijftig]

Werken

55 [педесет и пет]

Работа / Занимање

-

55 [vijfenvijftig]

Werken

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиNederlands
Што сте по занимање? Wa- v--- w--- d--- u?
Мојот сопруг е лекар по занимање. Mi-- m-- w---- a-- a---.
Јас полудневно работам како медицинска сестра. Ik w--- p------- a-- v-----------.
   
Набргу ќе одиме во пензија. Wi- z----- g--- o-- p------- o--------.
Но даноците се високи. Ma-- d- b---------- z--- h---.
И здравственото осигурување е високо. En d- z---------------------- i- d---.
   
Што сакаш да бидеш? Wa- w-- j- w-----?
Јас би сакал / сакала да бидам инженер. Ik w-- g---- i-------- w-----.
Јас сакам да студирам на универзитетот. Ik w-- n--- d- u----------- g---.
   
Јас сум практикант. Ik b-- s--------.
Јас не заработувам многу. Ik v------ n--- v---.
Јас сум на пракса во странство. Ik l--- s---- i- h-- b---------.
   
Ова е мојот шеф. Di- i- m--- b---.
Јас имам љубезни колеги. Ik h-- l---- c--------.
Напладне секогаш одиме во кантината. We g--- i----- m----- n--- d- k------.
   
Јас барам едно работно место. Ik b-- o- z--- n--- e-- b---.
Јас сум веќе една година невработен / невработена. Ik b-- a- e-- j--- w-------.
Во оваа земја има премногу невработени. Er z--- t- v--- w-------- i- d-- l---.