македонски » холандски   Во пошта


59 [педесет и девет]

Во пошта

-

+ 59 [negenenvijftig]

+ Op het postkantoor

59 [педесет и девет]

Во пошта

-

59 [negenenvijftig]

Op het postkantoor

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиNederlands
Каде е најблиската пошта? Wa-- i- h-- d--------------- p----------? +
Далеку ли е до најблиската пошта? Is h-- v-- n--- h-- v------- p----------? +
Каде е најблиското поштенско сандаче? Wa-- i- d- d--------------- b---------? +
   
Ми требаат неколку поштенски марки. Ik h-- e-- p--- p--------- n----. +
За една картичка и едно писмо. Vo-- e-- k---- e- e-- b----. +
Колку чини поштарината за Америка? Ho- d--- i- d- p--- n--- A------? +
   
Колку е тежок пакетот? Ho- z---- i- d-- p-----? +
Можам ли да го испратам со авионска пошта? Ka- i- h-- p-- l-------- s-----? +
Колку долго трае, додека да пристигне? Ho- l--- d---- h-- v--- h-- a------? +
   
Каде можам да телефонирам? Wa-- k-- i- t----------? +
Каде е следната телефонска говорница? Wa-- i- d- d--------------- t----------? +
Имате ли телефонски картички? He--- u t--------------? +
   
Имате ли телефонски именик? He--- u e-- t-----------? +
Го знаете ли повикувачкиот број за Австрија? Ke-- u h-- l--------- v-- O---------? +
Само момент, да проверам. Ee- o-------- i- z--- h-- o-. +
   
Линијата е секогаш зафатена. De l--- i- s----- b----. +
Кој број го биравте? We-- n----- h---- u g------? +
Најпрво морате да изберете нула. U m--- e---- e-- n-- k-----! +