македонски » холандски   Поставување прашања 2


63 [шеесет и три]

Поставување прашања 2

-

63 [drieënzestig]

Vragen stellen 2

63 [шеесет и три]

Поставување прашања 2

-

63 [drieënzestig]

Vragen stellen 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиNederlands
Јас имам хоби. Ik h-- e-- h----.
Јас играм тенис. Ik t-----.
Каде има игралиште за тенис? Wa-- i- e- e-- t---------?
   
Имаш ли хоби? He- j- e-- h----?
Јас играм фудбал. Ik v------.
Каде има фудбалско игралиште? Wa-- i- e- e-- v----------?
   
Ме боли раката. Mi-- a-- d--- p---.
Ме боли стопалото и раката исто така. Mi-- v--- e- h--- d--- o-- p---.
Каде има доктор? Wa-- i- e- e-- d-----?
   
Јас имам автомобил. Ik h-- e-- a---.
Јас исто така имам и мотор. Ik h-- o-- e-- m----.
Каде има паркиралиште? Wa-- i- e- e-- p-------------?
   
Јас имам пуловер. Ik h-- e-- t---.
Јас исто така имам јакна и едни фармерки. Ik h-- o-- e-- j-- e- e-- j----.
Каде има машина за перење алишта? Wa-- i- d- w---------?
   
Јас имам чинија. Ik h-- e-- b---.
Јас имам нож, вилушка и лажица. Ik h-- e-- m--- e-- v--- e- e-- l----.
Каде се солта и биберот? Wa-- z--- d- z--- e- p----?