македонски » холандски   Присвојни заменки 2


67 [шеесет и седум]

Присвојни заменки 2

-

67 [zevenenzestig]

Possessief pronomen 2

67 [шеесет и седум]

Присвојни заменки 2

-

67 [zevenenzestig]

Possessief pronomen 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиNederlands
очила de b--l
Тој ги заборави своите очила. Hi- i- z--- b--- v-------.
Каде се неговите очила? Wa-- l--- z--- b--- d--?
   
часовник de k--k
Неговиот часовник е расипан. Zi-- h------ i- k----.
Часовникот е закачен на ѕидот. De k--- h---- a-- d- m---.
   
пасош he- p------t
Тој го загуби својот пасош. Hi- i- z--- p------- v-------.
Каде е неговиот пасош? Wa-- h---- h-- z--- p------- d--?
   
тие – нивен zi- – h--r
Децата не можат да ги најдат своите родители. De k------- k----- h-- o----- n--- v-----.
Ама еве ги доаѓаат нивните родители! Ma-- d--- k---- h--- o----- a- a--!
   
Вие – Ваш u – uw
Какво беше Вашето патување, господине Милер? Ho- w-- u- r---- m----- M-----?
Каде е Вашата сопруга, господине Милер? Wa-- i- u- v----- m----- M-----?
   
Вие – Ваш u – uw
Какво беше Вашето патување, госпоѓо Шмит? Ho- w-- u- r---- m------ S------?
Каде е Вашиот сопруг, госпоѓо Шмит? Wa-- i- u- m--- m------ S------?