македонски » холандски   Часови / Време


8 [осум]

Часови / Време

-

8 [acht]

De tijd

8 [осум]

Часови / Време

-

8 [acht]

De tijd

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиNederlands
Извинете! Ne-- m- n--- k------!
Колку е часот, Ве молам? We-- u m-------- h-- l--- h-- i-?
Благодарам многу. Ha------- d---.
   
Часот е еден. He- i- e-- u--.
Часот е два. He- i- t--- u--.
Часот е три. He- i- d--- u--.
   
Часот е четири. He- i- v--- u--.
Часот е пет. He- i- v--- u--.
Часот е шест. He- i- z-- u--.
   
Часот е седум. He- i- z---- u--.
Часот е осум. He- i- a--- u--.
Часот е девет. He- i- n---- u--.
   
Часот е десет. He- i- t--- u--.
Часот е единаесет. He- i- e-- u--.
Часот е дванаесет. He- i- t----- u--.
   
Една минута има шеесет секунди. Ee- m----- h---- z----- s-------.
Еден час има шеесет минути. Ee- u-- h---- z----- m------.
Еден ден има дваесет и четири часа. Ee- d-- h---- v------------ u--.