македонски » холандски   Прашања – Минато време 1


85 [осумдесет и пет]

Прашања – Минато време 1

-

85 [vijfentachtig]

Vragen – Verleden tijd 1

85 [осумдесет и пет]

Прашања – Минато време 1

-

85 [vijfentachtig]

Vragen – Verleden tijd 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиNederlands
Колку имате испиено? Ho----- h---- u g--------?
Колку работевте? Ho- l--- h---- u g------?
Колку напишавте? Ho----- h---- u g---------?
   
Како спиевте? Ho- h---- u g-------?
Како го положивте испитот? Ho- b--- u v--- h-- e----- g-------?
Како го најдовте патот? Ho- h---- u d- w-- g-------?
   
Со кого разговаравте? Me- w-- h---- u g--------?
Со кого се договоривте? Me- w-- h---- u a----------?
Со кого славевте роденден? Me- w-- h---- u u- v--------- g------?
   
Каде бевте? Wa-- b--- u g------?
Каде живеевте? Wa-- h---- u g------?
Каде работевте? Wa-- h---- u g------?
   
Што препорачавте? Wa- h---- u a---------?
Што јадевте? Wa- h---- u g------?
Како дознавте? Wa- h---- u e------?
   
Колку брзо возевте? Ho- h--- h---- u g------?
Колку долго летавте? Ho- l--- h---- u g-------?
Колку високо скокнавте? Ho- h--- h---- u g---------?