македонски » холандски   Прашања – Минато време 2


86 [осумдесет и шест]

Прашања – Минато време 2

-

+ 86 [zesentachtig]

+ Vragen – Verleden tijd 2

86 [осумдесет и шест]

Прашања – Минато време 2

-

86 [zesentachtig]

Vragen – Verleden tijd 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиNederlands
Која вратоврска ја носеше? We--- s------- h-- j- g-------? +
Кој автомобил го купи? We--- a--- h-- j- g------? +
За кој весник се претплати? Op w---- k---- b-- j- g----------? +
   
Кого видовте? Wi- h---- u g-----? +
Кого сретнавте? Wi- h---- u o------? +
Кого препознавте? Wi- h---- u h------? +
   
Кога станавте? Wa----- b--- u o--------? +
Кога започнавте? Wa----- b--- u b-------? +
Кога престанавте? Wa----- b--- u o---------? +
   
Зошто се разбудивте? Wa---- b--- u w----- g-------? +
Зошто станавте наставник? Wa---- b--- u l----- g-------? +
Зошто земавте такси? Wa---- h---- u e-- t--- g------? +
   
Од каде дојдовте? Wa-- b--- u v------ g------? +
Накаде отидовте? Wa-- b--- u n------ g-----? +
Каде бевте? Wa-- b--- u g------? +
   
Кому му помогна? Wi- h-- j- g-------? +
Кому му пиша? Wi- h-- j- g---------? +
Кому му одговори? Wi- h-- j- g---------? +