македонски » Nynorsk   Во градот


25 [дваесет и пет]

Во градот

-

25 [tjuefem]

I byen

25 [дваесет и пет]

Во градот

-

25 [tjuefem]

I byen

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиNynorsk
Би сакал / сакала кон железничката станица. Eg v-- t-- t-----------.
Би сакал / сакала кон аеродромот. Eg v-- t-- f---------.
Би сакал / сакала во центарот на градот. Eg v-- t-- s------.
   
Како да стигнам до железничката станица? Ko----- k--- e- t-- t-----------?
Како да стигнам до аеродромот? Ko----- k--- e- t-- f---------?
Како да стигнам до центарот на градот? Ko----- k--- e- t-- s------?
   
Ми треба такси. Eg t---- e- d-----.
Ми треба карта на градот. Eg t---- e-- k--- o--- b---.
Ми треба хотел. Eg t---- e-- h-----.
   
Би сакал / сакала да изнајмам еден автомобил. Eg v-- g----- l---- e-- b--.
Еве ја мојата кредитна картичка. He- e- k------------ m---.
Еве ја мојата возачка дозвола. He- e- f---------- m---.
   
Што има да се види во градот? Kv- e- d-- å s-- i b---?
Појдете во стариот дел на градот. Gå i g--------.
Направете една градска обиколка. Dr- p- o------- i b---.
   
Појдете на пристаништето. Gå t-- h----.
Направете една пристанишна обиколка. Dr- p- b----------.
Кои други знаменитости ги има освен тоа? Kv- a--- e- v---- å s--?