македонски » норвешки - Nynorsk   Во природа


26 [дваесет и шест]

Во природа

-

26 [tjueseks]

Ute i naturen

26 [дваесет и шест]

Во природа

-

26 [tjueseks]

Ute i naturen

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиNynorsk
Ја гледаш ли кулата таму? Se- d- t----- d-- b----?
Ја гледаш ли планината таму? Se- d- f------ d-- b----?
Го гледаш ли селото таму? Se- d- l-------- d-- b----?
   
Ја гледаш ли реката таму? Se- d- e--- d-- b----?
Го гледаш ли мостот таму? Se- d- b--- d-- b----?
Го гледаш ли езерото таму? Se- d- v----- d-- b----?
   
Таа птица таму, ми се допаѓа. Eg l---- d-- f----- d--.
Тоа дрво таму, ми се допаѓа. Eg l---- d-- t---- d--.
Тој камен овде, ми се допаѓа. Eg l---- d---- s------.
   
Тој парк таму, ми се допаѓа. Eg l---- d-- p----- d--.
Таа градина таму, ми се допаѓа. Eg l---- d-- h---- d--.
Тоа цвеќе овде ми се допаѓа. Eg l---- d---- b-------.
   
Мислам дека ова е убаво. Eg s----- d-- e- f---.
Мислам дека ова е интересно. Eg s----- d-- e- i----------.
Мислам дека ова е прекрасно. Eg s----- d-- e- n------.
   
Мислам дека ова е грдо. Eg s----- d-- e- s----.
Мислам дека ова е досадно. Eg s----- d-- e- k------.
Мислам дека ова е ужасно. Eg s----- d-- e- f--------.