македонски » Nynorsk   Во хотел – поплаки


28 [дваесет и осум]

Во хотел – поплаки

-

28 [tjueåtte]

På hotellet – klager

28 [дваесет и осум]

Во хотел – поплаки

-

28 [tjueåtte]

På hotellet – klager

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиNynorsk
Тушот не работи. Du---- v----- i----.
Нема топла вода. De- k--- i---- v--------.
Можете ли тоа да го поправите? Ka- d- f---- d--?
   
Во собата нема телефон. De- e- i---- t------ p- r-----.
Во собата нема телевизор. De- e- i---- T- p- r-----.
Собата нема балкон. Ro---- h-- i---- b------.
   
Собата е премногу гласна. Ro---- e- f-- b------.
Собата е премногу мала. Ro---- e- f-- l---.
Собата е премногу темна. Ro---- e- f-- m----.
   
Парното не работи. Op--------- v----- i----.
Клима уредот не работи. Kl----------- v----- i----.
Телевизорот е расипан. TV--- e- ø-------.
   
Тоа не ми се допаѓа. Eg l---- d-- i----.
Тоа ми е прескапо. Eg s----- d-- e- f-- d---.
Дали имате нешто поефтино? Ha- d- n--- b--------?
   
Има ли овде во близина хостел? Er d-- e-- v---------- h-- o------?
Има ли овде во близина пансион? Er d-- e-- p-------- h-- o------?
Има ли овде во близина ресторан? Er d-- e-- r--------- h-- o------?