македонски » Nynorsk   На аеродром


35 [триесет и пет]

На аеродром

-

35 [trettifem]

På flyplassen

35 [триесет и пет]

На аеродром

-

35 [trettifem]

På flyplassen

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиNynorsk
Би сакал / сакала да резервирам еден лет за Атина. Eg v-- g----- k---- b------ t-- A---- t---.
Дали е тоа е директен лет? Er d-- d---------?
Ве молам едно место до прозорецот, непушач. Eg v-- g----- s---- v-- v--------- i-----------.
   
Би сакал / сакала да ја потврдам мојата резервација. Eg v-- g----- s-------- b---------- m-.
Би сакал / сакала да ја откажам мојата резервација. Eg v-- g----- a---------.
Би сакал / сакала да ја променам мојата резервација. Eg v-- g----- e---- b---------- m-.
   
Кога оди следната машина за Рим? Nå- g-- n---- f-- t-- R---?
Дали има уште две слободни места? Ha- d- t- l----- p------?
Не, имаме само уште едно слободно место. Ne-- v- h-- b---- e-- l---- p----.
   
Кога слетуваме? Nå- l----- v-?
Кога ќе сме таму? Nå- e- v- f-----?
Кога има автобус до центарот на градот? Nå- g-- d-- b--- t-- s------?
   
Ова е вашиот куфер? Er d---- k-------- d--?
Ова е вашата ташна? Er d---- v---- d-?
Ова е вашиот багаж? Er d---- b------- d--?
   
Колку багаж можам да земам со себе? Ko- m---- b------ k-- e- t- m--?
Дваесет килограми. Tj-- k---.
Што, само дваесет килограми? Kv-? B---- t--- k---?