македонски » норвешки - Nynorsk   Прашања за патот


40 [четириесет]

Прашања за патот

-

40 [førti]

Spørje etter vegen

40 [четириесет]

Прашања за патот

-

40 [førti]

Spørje etter vegen

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиNynorsk
Извинете! Or---!
Можете ли да ми помогнете? Ka- d- h----- m--?
Каде има овде добар ресторан? Fi--- d-- e-- g-- r--------- h--?
   
Појдете лево зад аголот. Gå t-- v----- v-- h------.
Потоа одете еден дел право напред. Så g-- d- e-- s----- r--- f---.
Потоа одете сто метри на десно. Så g-- d- h----- m---- t-- h----.
   
Можете исто така да земете и автобус. Du k-- t- b----- ò-.
Можете исто така да земете и трамвај. Du k-- t- t------ ò-.
Можете исто така да возите и позади мене. Du k-- b---- k---- e---- m--.
   
Како да стигнам до фудбалскиот стадион? Ko----- k--- e- t-- f-----------?
Преминете го мостот ! Gå o--- b---.
Возете низ тунелот ! Kø-- g------ t-------.
   
Возете до третиот семафор. Kø-- t-- d- k--- t-- d-- t----- l---------.
Потоа свртете на првата улица десно. Så t-- d- f----- v---- t-- h----.
Потоа возете право напред преку следната раскрсница. Så t-- d- r--- f--- i n---- k------.
   
Извинете, како да стигнам до аеродромот? Or---- k------ k--- e- t-- f---------?
Најдобро е да земете метро. De- b---- e- å t- T------.
Возете се едноставно до последната станица. Be--- t- b---- t-- e------------.