македонски » норвешки - Nynorsk   Ориентирање


41 [четириесет и еден]

Ориентирање

-

+ 41 [førtiein]

+ Kome seg fram

41 [четириесет и еден]

Ориентирање

-

41 [førtiein]

Kome seg fram

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиNynorsk
Каде е бирото за информации за туристи? Kv-- e- t------------------? +
Имате ли за мене една карта на градот? Ha- d- e-- k--- o--- b---? +
Може ли овде да се резервира една хотелска соба? Ka- e- b------- h-------- h--? +
   
Каде е стариот дел од градот? Kv-- e- g--------? +
Каде е катедралата? Kv-- e- d--------? +
Каде е музејот? Kv-- e- m-----? +
   
Каде може да се купат поштенски марки? Kv-- k-- e- k---- f-------? +
Каде може да се купи цвеќе? Kv-- k-- e- k---- b-----? +
Каде може да се купат возни карти? Kv-- k-- e- k---- b--------? +
   
Каде е пристаништето? Kv-- e- h----? +
Каде е пазарот? Kv-- e- t-----? +
Каде е замокот? Kv-- e- s------? +
   
Кога започнува обиколката? Nå- b----- o--------? +
Кога завршува обиколката? Nå- s------ o--------? +
Колку долго трае обиколката? Ko- l---- v---- o--------? +
   
Јас би сакал / сакала еден водач што зборува германски. Eg v-- h---- h- e-- o------ s-- s------ t---. +
Јас би сакал / сакала еден водач што зборува италијански. Eg v-- h---- h- e-- o------ s-- s------ i--------. +
Јас би сакал / сакала еден водач што зборува француски. Eg v-- h---- h- e-- o------ s-- s------ f-----. +