македонски » Nynorsk   Разгледување на градот


42 [четириесет и два]

Разгледување на градот

-

42 [førtito], to og førti

Omvising i byen

42 [четириесет и два]

Разгледување на градот

-

42 [førtito], to og førti

Omvising i byen

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиNynorsk
Дали пазарот е отворен во недела? Er t----- o-- p- s-------?
Дали саемот е отворен во понеделник? Er m---- o--- p- m-------?
Дали изложбата е отворена во вторник? Er u---------- o--- p- t-------?
   
Дали зоолошката градина е отворена во среда? Er d--------- o--- p- o-------?
Дали музејот е отворен во четврток? Er m----- o-- p- t--------?
Дали галеријата е отворена во петок? Er g-------- o-- p- f-------?
   
Смее ли да се фотографира? Er d-- l-- å t- b-----?
Мора ли да се плати влез? Må e- b----- i-------------?
Колку чини влезот? Kv- k----- i--------?
   
Има ли некаков попуст за групи? Er d-- g-----------?
Има ли некаков попуст за деца? Er d-- r----- f-- b---?
Има ли некаков попуст за студенти? Er d-- s------------?
   
Каква е оваа зграда? Kv- s---- b--- e- d--?
Колку е стара оваа зграда? Ko- g---- e- b--------?
Кој ја изградил оваа зграда? Kv-- h-- b--- d--?
   
Јас се интересирам за архитектура. Eg e- i---------- i a---------.
Јас се интересирам за уметност. Eg e- i---------- i k----.
Јас се интересирам за сликарство. Eg e- i---------- i m-----.