македонски » Nynorsk   Излегување навечер


44 [четириесет и четири]

Излегување навечер

-

44 [førtifire]

Gå ut på kvelden

44 [четириесет и четири]

Излегување навечер

-

44 [førtifire]

Gå ut på kvelden

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиNynorsk
Има ли овде дискотека? Er d-- e-- d------- h--?
Има ли овде ноќен клуб? Er d-- e-- n-------- h--?
Има ли овде кафеана? Er d-- e-- p-- h--?
   
Што има вечерва во театар? Kv- g-- p- t------- i k----?
Што има вечерва во кино? Kv- g-- p- k--- i k----?
Што има вечерва на телевизија? Kv- e- d-- p- T- i k----?
   
Има ли уште билети за театар? Er d-- b-------- a-- t-- t-------?
Има ли уште билети за кино? Er d-- b-------- a-- t-- k-----?
Има ли уште билети за фудбалскиот натпревар? Er d-- b-------- a-- t-- f------------?
   
Јас би сакал / сакала да седам сосема позади. Eg v-- s---- h---- b------.
Јас би сакал / сакала да седам некаде во средината. Eg v-- s---- e-- p---- i m-----.
Јас би сакал / сакала да седам сосема напред. Eg v-- s---- h---- f-----.
   
Можете ли да ми препорачате нешто? Ka- d- a------- n---?
Кога започнува претставата? Nå- b----- f------------?
Можете ли да ми обезбедите една карта? Ka- d- s----- m-- e-- b------?
   
Има ли овде во близината игралиште за голф? Fi--- d-- e-- g------- h-- o------?
Има ли овде во близината тениско игралиште? Fi--- d-- e-- t--------- h-- o------?
Има ли овде во близината затворен базен? Fi--- d-- e-- s--------- h-- o------?