македонски » норвешки - Nynorsk   Во базен за пливање


50 [педесет]

Во базен за пливање

-

50 [femti]

I svømmehallen

50 [педесет]

Во базен за пливање

-

50 [femti]

I svømmehallen

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиNynorsk
Денес е жешко. I d-- e- d-- v----.
Ќе одиме ли на базен? Sk-- v- g- t-- s-----------?
Имаш ли желба да одиме на пливање? Ha- d- l--- t-- å g- o- s-----?
   
Имаш ли крпа за бришење? Ha- d- e-- h--------?
Имаш ли гаќи за капење? Ha- d- e- b--------?
Имаш ли костим за капење? Ha- d- e- b--------?
   
Умееш ли да пливаш? Ka- d- s-----?
Умееш ли да нуркаш? Ka- d- d----?
Умееш ли да скокаш во вода? Ka- d- h---- i v-----?
   
Каде е тушот? Kv-- e- d-----?
Каде е кабината за пресоблекување? Kv-- e- g---------?
Каде се очилата за пливање? Kv-- e- s-------------?
   
Длабока ли е водата? Er v----- d----?
Чиста ли е водата? Er v----- r----?
Топла ли е водата? Er v----- v----?
   
Се смрзнувам. Eg f---.
Водата е премногу студена. Va---- e- f-- k----.
Излегувам сега од водата. Eg s--- o-- o- v----- n-.