македонски » nynorsk   Во трговски центар


52 [педесет и два]

Во трговски центар

-

52 [femtito / to og femti]

I butikken

52 [педесет и два]

Во трговски центар

-

52 [femtito / to og femti]

I butikken

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиNynorsk
Ќе одиме ли во трговскиот центар? Sk-- v- g- t-- b-------?
Јас морам да пазарувам. Eg m- g---- n---- i------.
Сакам многу да накупам. Eg v-- h----- m----.
   
Каде се канцелариските материјали? Kv-- e- k-----------?
Ми требаат пликови и хартија за писма. Eg t---- k---------- o- b--------.
Ми требаат пенкала и маркери. Eg t---- k--------- o- t-----.
   
Каде е мебелот? Kv-- e- m------?
Ми треба еден шкаф и една комода. Eg t---- e-- s--- o- e-- k------.
Ми треба една работна маса и еден регал. Eg t---- e-- s--------- o- e- h----.
   
Каде се играчките? Kv-- e- l------?
Ми треба една кукла и едно плишано мече. Eg t---- e- d---- o- e-- b----.
Ми треба еден фудбал и една шаховска табла. Eg t---- e-- f------ o- e-- s--------.
   
Каде е алатот? Kv-- e- v--------?
Ми треба еден чекан и една клешта. Eg t---- e-- h---- o- e- t---.
Ми треба една дупчалка и еден штрафцигер. Eg t---- e-- b-- o- e-- s----------.
   
Каде е накитот? Kv-- e- s-----?
Ми треба едно ланче и една нараквица. Eg t---- e-- h-------- o- e-- a------.
Ми треба еден прстен и обетки. Eg t---- e-- r--- o- ø---------.