македонски » норвешки - Nynorsk   Продавници


53 [педесет и три]

Продавници

-

+ 53 [femtitre]

+ Butikkar

53 [педесет и три]

Продавници

-

53 [femtitre]

Butikkar

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиNynorsk
Ние бараме спортска продавница. Vi l----- e---- e-- s-----------. +
Ние бараме месарница. Vi l----- e---- e-- s------------. +
Ние бараме аптека. Vi l----- e---- e-- a-----. +
   
Би сакале имено да купиме една топка за фудбал. Vi s--- n----- k---- e-- f------. +
Би сакале имено да купиме салама. Vi s--- n----- k---- s-----. +
Би сакале имено да купиме лекарства. Vi s--- n----- k---- m--------. +
   
Бараме една спортска продавница, за да купиме една топка за фудбал. Vi l----- e---- e-- s----------- f-- å k---- e-- f------. +
Ние бараме месарница, за да купиме салама. Vi l----- e---- e-- s------------ f-- å k---- s-----. +
Ние бараме аптека, за да купиме лекарства. Vi l----- e---- e-- a----- f-- å k---- m--------. +
   
Јас барам златар. Eg l----- e---- e-- g-------. +
Јас барам фото продавница. Eg l----- e---- e-- f---------. +
Јас барам слаткарница. Eg l----- e---- e-- k--------. +
   
Имено имам намера, да купам еден прстен. Eg h-- n----- t---- å k---- e-- r---. +
Имено имам намера, да купам еден филм. Eg h-- n----- t---- å k---- e-- f---. +
Имено имам намера, да купам една торта. Eg h-- n----- t---- å k---- e- b--------. +
   
Јас барам златар, за да купам прстен. Eg l----- e---- e-- g------- f-- å k---- e-- r---. +
Јас барам фото продавница, за да купам филм. Eg l----- e---- e-- f--------- f-- å k---- e-- f---. +
Јас барам слаткарница, за да купам торта. Eg l----- e---- e-- k-------- f-- å k---- e- b--------. +