македонски » Nynorsk   Работа / Занимање


55 [педесет и пет]

Работа / Занимање

-

55 [femtifem]

Arbeide

55 [педесет и пет]

Работа / Занимање

-

55 [femtifem]

Arbeide

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиNynorsk
Што сте по занимање? Kv- j----- d- m--?
Мојот сопруг е лекар по занимање. Ma---- m-- e- l---.
Јас полудневно работам како медицинска сестра. Eg j----- d----- s-- s----------.
   
Набргу ќе одиме во пензија. Sn--- b--- v- p-----------.
Но даноците се високи. Me- s------- e- h---.
И здравственото осигурување е високо. Og h--------------- e- d--.
   
Што сакаш да бидеш? Kv- h-- d- l--- t-- å b--?
Јас би сакал / сакала да бидам инженер. Eg v-- b-- i-------.
Јас сакам да студирам на универзитетот. Eg v-- s------ v-- u------------.
   
Јас сум практикант. Eg e- p---------.
Јас не заработувам многу. Eg t---- i---- m----.
Јас сум на пракса во странство. Eg t-- p------ i u-------.
   
Ова е мојот шеф. De- e- s----- m--.
Јас имам љубезни колеги. Eg h-- h-------- k--------.
Напладне секогаш одиме во кантината. Vi e- l---- i k------.
   
Јас барам едно работно место. Eg s-- e---- a-----.
Јас сум веќе една година невработен / невработена. Eg h-- v--- a---------- i e--- å-.
Во оваа земја има премногу невработени. He- i l----- e- d-- f-- m---- a------------.