македонски » Nynorsk   Во пошта


59 [педесет и девет]

Во пошта

-

59 [femtini]

På postkontoret

59 [педесет и девет]

Во пошта

-

59 [femtini]

På postkontoret

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиNynorsk
Каде е најблиската пошта? Kv-- e- n------ p---------?
Далеку ли е до најблиската пошта? Er d-- l---- t-- n------ p---------?
Каде е најблиското поштенско сандаче? Kv-- e- n------ p--------?
   
Ми требаат неколку поштенски марки. Eg t---- e-- p-- f-------.
За една картичка и едно писмо. Ti- e-- k--- o- e-- b---.
Колку чини поштарината за Америка? Kv- e- p------ t-- A------?
   
Колку е тежок пакетот? Ko- t--- e- p----?
Можам ли да го испратам со авионска пошта? Ka- e- s---- h- m-- l-------?
Колку долго трае, додека да пристигне? Ko- l--- t-- t-- d-- t-- h- k--- f---?
   
Каде можам да телефонирам? Kv-- k-- e- r-----?
Каде е следната телефонска говорница? Kv-- e- n------ t-----------?
Имате ли телефонски картички? Ha- d- t----------?
   
Имате ли телефонски именик? Ha- d- e-- t-------------?
Го знаете ли повикувачкиот број за Австрија? Ve-- d- l-------- t-- A---------?
Само момент, да проверам. Ve-- l---- s- s--- e- s-----.
   
Линијата е секогаш зафатена. Li--- e- a----- o-------.
Кој број го биравте? Kv- n----- h-- d- r----?
Најпрво морате да изберете нула. Du m- t---- n--- f----!