македонски » Nynorsk   Негирање 1


64 [шеесет и четири]

Негирање 1

-

64 [sekstifire]

Nekting 1

64 [шеесет и четири]

Негирање 1

-

64 [sekstifire]

Nekting 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиNynorsk
Јас не го разбирам зборот. Eg f------ i---- d-- o----.
Јас не ја разбирам реченицата. Eg f------ i---- d-- s-------.
Јас не го разбирам значењето. Eg f------ i---- k-- d-- b----.
   
наставник / учител læ----n
Го разбирате ли наставникот? Sk----- d- l------?
Да, јас го разбирам добро. Ja- e- s------ h-- g---.
   
наставничка / учителка læ----n
Ја разбирате ли наставничката? Sk----- d- l------?
Да, јас ја разбирам добро. Ja- e- s------ h---- g---.
   
луѓе fo-k
Ги разбирате ли луѓето? Fo----- d- d-- f----?
Не, јас не ги разбирам сосема добро. Ne-- e- f------ d-- i---- s- g---.
   
пријателка ve----a
Имате ли пријателка? Ha- d- e- v------ / e-- k------?
Да, имам . Ja- d-- h-- e-.
   
ќерка do----a
Имате ли ќерка? Ha- d- e- d-----?
Не, јас немам ќерка. Ne-- d-- h-- e- i----.