македонски » норвешки - Nynorsk   нешто појаснува / образложува 3


77 [седумдесет и седум]

нешто појаснува / образложува 3

-

77 [syttisju]

grunngje noko 3

77 [седумдесет и седум]

нешто појаснува / образложува 3

-

77 [syttisju]

grunngje noko 3

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиNynorsk
Зошто не ја јадете тортата? Kv---- e- d- i---- k---?
Јас морам да ослабам. Eg m- s----- m--.
Јас не ја јадам, бидејки морам да ослабам. Eg e- i---- f---- e- m- s----- m--.
   
Зошто не го пиете пивото? Kv---- d---- d- i---- ø-?
Јас морам уште да возам. Eg m- k----.
Јас не го пијам, бидејки морам уште да возам. Eg d---- i---- f---- e- m- k----.
   
Зошто не го пиеш кафето? Kv---- d---- d- i---- k------?
Тоа е студено. Ha- e- k---.
Јас не го пијам, бидејки е студено. Eg d---- h-- i---- f---- h-- e- k---.
   
Зошто не го пиеш чајот? Kv---- d---- d- i---- t---?
Немам шеќер. Eg h-- i---- s-----.
Јас не го пијам, бидејки немам шеќер. Eg d---- h-- i---- f---- e- i---- h-- s-----.
   
Зошто не ја јадете супата? Kv---- e- d- i---- s----?
Јас не ја нарачав. Eg h-- i---- b------ h-.
Јас не ја јадам, бидејки не ја нарачав. Eg e- h- i---- f---- e- i---- h-- b------ h-.
   
Зошто не го јадете месото? Kv---- e- d- i---- k-----?
Јас сум вегетаријанец. Eg e- v-----------.
Јас не го јадам, бидејки сум вегетаријанец. Eg e- d-- i---- f---- e- e- v-----------.