македонски » Nynorsk   Придавки 2


79 [седумдесет и девет]

Придавки 2

-

79 [syttini]

Adjektiv 2

79 [седумдесет и девет]

Придавки 2

-

79 [syttini]

Adjektiv 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиNynorsk
Облечена сум во син фустан. Eg h-- e-- b-- k---- p- m--.
Облечена сум во црвен фустан. Eg h-- e-- r--- k---- p- m--.
Облечена сум во зелен фустан. Eg h-- e-- g--- k---- p- m--.
   
Јас купувам една црна ташна. Eg k----- e- s---- v----.
Јас купувам една кафеава ташна. Eg k----- e- b--- v----.
Јас купувам една бела ташна. Eg k----- e- k--- v----.
   
Ми треба нова кола. Eg t---- e-- n- b--.
Ми треба брза кола. Eg t---- e-- r--- b--.
Ми треба удобна кола. Eg t---- e-- k---------- b--.
   
Таму горе живее една стара жена. De- o--- b-- d-- e- g---- d---.
Таму горе живее една дебела жена. De- o--- b-- d-- e- t---- d---.
Таму долу живее една радознала жена. De- n--- b-- d-- e- n--------- d---.
   
Нашите гости беа фини луѓе. Gj------ v--- v-- h-------- f---.
Нашите гости беа учтиви луѓе. Gj------ v--- v-- h------ f---.
Нашите гости беа интересни луѓе. Gj------ v--- v-- i----------- f---.
   
Јас имам мили деца. Eg h-- s----- b---.
Но соседите имаат дрски деца. Me- n------ h-- f----- b---.
Дали Вашите деца се мирни? Er b---- d--- l-----?