македонски » норвешки   Лица


1 [еден]

Лица

-

1 [én]

Personer

1 [еден]

Лица

-

1 [én]

Personer

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиnorsk
jас jeg
jас и ти je- o- du
ние двајцата vi to
   
тој han
тој и таа ha- o- h-n
тие двајцата de to
   
маж ma---n
жена kv----n
дете ba---t
   
една фамилија en f-----e
мојата фамилија fa------ m-n
Мојата фамилија е овде. Fa------ m-- e- h--.
   
Јас сум овде. Je- e- h--.
Ти си овде. Du e- h--.
Тој е овде и таа е овде. Ha- e- h-- o- h-- e- h--.
   
Ние сме овде. Vi e- h--.
Вие сте овде. De-- e- h--.
Тие сите се овде. De e- h-- a--- s-----.