македонски » норвешки   Прилози


100 [сто]

Прилози

-

100 [hundre]

Adverb

100 [сто]

Прилози

-

100 [hundre]

Adverb

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиnorsk
веќе еднаш – никогаш досега no-- g--- – a---i
Дали веќе сте биле во Берлин? Ha- d- n--- g--- v--- i B-----?
Не, никогаш досега. / Не, сеуште не . Ne-- a----.
   
некој – никој no-- – i---n
Познавате ли овде некој? Kj----- d- n--- h--?
Не, не познавам никого. Ne-- j-- k------ i---- h--.
   
уште – не повеќе en-- – i--- l----r
Ќе останете ли уште долго овде? Sk-- d- v--- h-- e--- e- s----?
Не, јас не останувам повеќе тука. Ne-- j-- s--- i--- v--- h-- l-----.
   
уште нешто – ништо повеќе li-- t-- – i--- n-- m-r
Сакате ли да се напиете уште нешто? Vi- d- h- l--- t--?
Не, јас не сакам ништо повеќе. Ne- t---- j-- v-- i--- h- m--.
   
веќе нешто – сеуште ништо al------ n-- – i--- n-- e--å
Јадевте ли веќе нешто? Ha- d- a------- s---- n--?
Не, јас сеуште немам јадено ништо. Ne-- j-- h-- i--- s---- n-- e---.
   
уште некој – никој повеќе fl--- – i---- (f----)
Сака ли уште некој кафе? Er d-- f---- s-- v-- h- k----?
Не, никој повеќе. Ne-- i---- (f----).