македонски » норвешки   Пијалоци


12 [дванаесет]

Пијалоци

-

+ 12 [tolv]

+ Drikke

12 [дванаесет]

Пијалоци

-

12 [tolv]

Drikke

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиnorsk
Јас пијам чај. Je- d------ t-. +
Јас пијам кафе. Je- d------ k----. +
Јас пијам минерална вода. Je- d------ m----------. +
   
Пиеш ли чај со лимон? Dr----- d- t- m-- s-----? +
Пиеш ли кафе со шеќер? Dr----- d- k---- m-- s-----? +
Пиеш ли вода со мраз? Dr----- d- v--- m-- i-? +
   
Овде има забава. He- e- d-- f---. +
Луѓето пијат шампањско. Fo---- d------ m--------- v--. +
Луѓето пијат вино и пиво. Fo---- d------ v-- o- ø-. +
   
Пиеш ли алкохол? Dr----- d- a------? +
Пиеш ли виски? Dr----- d- w-----? +
Пиеш ли кола со рум? Dr----- d- k--- m-- r--? +
   
Јас не сакам шампањско. Je- l---- i--- m--------- v--. +
Јас не сакам вино. Je- l---- i--- v--. +
Јас не сакам пиво. Je- l---- i--- ø-. +
   
Бебето сака млеко. Ba---- l---- m---. +
Детето сака какао и сок од јаболко. Ba---- l---- k---- o- e--------. +
Жената сака сок од портокал и сок од грејпфрут. Kv----- l---- a------------ o- g--------------. +