македонски » норвешки   Мал разговор 3


22 [дваесет и два]

Мал разговор 3

-

22 [tjueto]

Småprat 3

22 [дваесет и два]

Мал разговор 3

-

22 [tjueto]

Småprat 3

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиnorsk
Пушите ли? Rø---- d-?
Порано да. Je- g----- d-- f--.
Но сега не пушам повеќе. Me- j-- r----- i--- n- l-----.
   
Ќе Ви пречи ли, ако јас пушам? Fo-------- d-- d-- a- j-- r-----?
Не, воопшто не. Ne- d-- i--- i d-- h--- t---.
Тоа не ми пречи. De- f--------- m-- i---.
   
Ќе се напиете ли нешто? Sk-- d- d----- n--?
Еден коњак? En k------?
Не, подобро едно пиво. Ne-- j-- t-- h----- e- ø-.
   
Патувате ли многу? Re---- d- m--?
Да, тоа се најчесто службени патувања. Ja- d-- e- m--- f----------------.
Но сега сме овде на одмор. Me- n- e- v- p- f----.
   
Каква горештина! Så v---- d-- v--!
Да, денес е навистина жешко. Ja- i d-- e- d-- v------- v----.
Одиме на балконот. La o-- g- u- p- b--------.
   
Утре овде ќе има забава. I m----- e- d-- f--- h--.
Ќе дојдете ли и Вие? Ko---- d--- o---?
Да, и ние исто така сме поканети. Ja- v- e- i-------- v- o--- .